maanantai 10. helmikuuta 2014

Kodin remonttimuistelot osa 1.

Tämän kodin remontista on vierähtänyt jo liki 4 vuotta aikaa, joten ihan hauska muistella miltä täällä näyttikään ennen uuden kodin valmistumista. Aika on varmaan jo kullannut muistot eli mahdolliset tuskailut remontoinnin aikana nostattavat nyt vain suupielet hymyyn.

Asuntokaupat tein toukokuussa ja kuun lopussa pääsin apujoukkojen kera purkamaan kaiken vanhan pois. Muutto oli heti Juhannuksen jälkeen eli reilussa kuukaudessa piti saada kämppä asuttavaan kuntoon. Suunnittelussa lähdin liikkeelle keittiön toimintojen uudelleen järjestelystä. Olin poikani ja vanhempieni kanssa lomailemassa Fuengirolassa ja aurinkoa palvoessa oli hyvää aikaa tehdä remonttisuunnitelmat valmiiksi. Kaupantekoon kurvasin suoraan lentokentältä ja sen jälkeen sainkin heittää niskaani jo aiemmin hyviksi remonttihousuiksi ristityt Addun three stripe -verkkarit.

Vanhan keittiön välitilan kaakelit olivat kyllä todella hienot, mutta omiin suunnitelmiini ne eivät valitettavasti tällä kertaa sopineet. 

Kuva: beautiful beginning
Ehtona tämän asunnon ostolle oli, että saan pistää keittiön ruokailutilaan johtavan seinän matalaksi. Putkiremontti oli valmistunut juuri ennen muuttoa ja uudet putket oli onneksi vedetty ylös katonrajaan. Näin ne saatiin kätevästi koteloitua ja muu seinä voitiin pistää palasiksi.

Kuva: beautiful beginning

Kuva: beautiful beginning
Keittiön suunnitteleminen oli loppupeleissä aika helppoa, sillä minulla oli ihan selvät sävelet minne haluan siirtää vesipisteen, uunin ja jääkaapin. Homma kävi melko vikkelään - marssin vain lähimpään Kvikin liikkeeseen ja esitin suunnitelmani. Tuolta istumalta saatiin keittiö tilaukseen ja pohjatöiden tekeminen sai alkaa. Kodinkoneet kävin tilaamassa Gigantista. Olin saanut päähänpinttymän suurimmasta mahdollisesta jääkaappi-pakastimesta, joka ei veisi kuitenkaan liikaa tilaa leveyssuunnassa. Löysin yli 200 cm korkean kylmälaitteen Siemensin mallistosta.

Kuva: beautiful beginning

Aika kului hurjaa vauhtia ja sen verran totaalista muodonmuutosta olin tekemässä, joten haaveet täysin valmiiseen kotiin muuttamisesta kariutuivat aika nopeasti. Kun muuttokuorma oltiin kannettu sisään, niin seuraavana aamuna sähkömies rimpuutteli ovikelloa ja tuli asentamaan pistorasiat. Ei varmasti ollut kovin kiitollista hommaa, kun lattiapinnat olivat laatikkotorneja täynnä. Sähköjohdot oltiin jo remontin alkuvaiheessa vedetty kokonaan uusiksi. Samalla saatiin TV-piuha vedettyä myös molempiin makuuhuoneisiin. Sähköjen toimiessa sain kytkettyä mikron ja jääkaapiin päälle, joten mikäs täällä oli asuessa kun kaapista sai kylmää Cokis Zeroa ja mikro lämmitti äidin valmistamat lasagnet :)

Yhden viikonlopun aikana sain ystävien ja sukulaisten avustuksella koottua aikamoisen kasan keittiön laatikostoja ja kiinnitettyä rungot seinään. Olohuone toimi hetkellisesti keittiökalusteiden säilytyspaikkana.

Kuva: beautiful beginning

Haaveilin pitkään Corian työtasoista, mutta budjetti tuli pahasti vastaan. Olen kyllä ollut todella tyytyväinen näihin Ykköskeittiöstä hankkimiini mustiin täyslaminaattitasoihin. Ei sinänsä, eivät nekään ihan muitta mutkitta paikalleen asentuneet. Vinkkinä vaan remontoijille, että vaikka kuinka ammattimyyjä tulisi paikanpäälle tekemään mittaukset, niin ei haittaa yhtään jos itse teet vielä tuplavarmistuksen.

Vielä Kirkkonummella asustaessa tilasin Virosta Elica Mini OM -liesituulettimen. Arvoin pitkään, että otanko sen mustana vai valkoisena. Päädyin valkoiseen, sillä halusin keittiön yläosan muodostuvan kokonaan valkoisesta blockista ja alaosan vuorostaan täysin mustasta. Liesituuletin itsessään on ihan huippuhyvä, mutta olen aina hieman vierastanut tuota väriä, sillä se ei ole puhtaan valkoinen, vaan hieman vihertävänharmaanvalkoinen.

Se tunne oli aika mahtava, kun kaikki laatikostot sai kliksautella oikeille urilleen ja samaan aikaan olkkarin lattiapinta tuli vihdoinkin näkyviin. Viimeistelevät työvaiheet ovat aina niin palkitsevia, kun lopputulos vihdoinkin paljastuu ja homma yhden tilan osalta on saatu pakettiin.

Kuva: beautiful beginning

Kuva: beautiful beginning

Kuva: Kati Sandberg


6 kommenttia:

 1. Hieno muodonmuutos! Paljon parempi kuin meikäläisen kaakeleiden maalaaminen :D Saisipa itekin joskus suunnitella kokonaan mieleisen keittiön, ai että olisi hauskaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitti :) ...ja onhan se maalaaminenkin parempi kuin ei mitään ;) Ehkä jonain päivänä pääset vielä köökkisi suunnittelemaan. Itsekin suunnittelisin mielellään joskus taas uuden keittiön, kun ei ole olemassa vaan yhtä ihanaa keittiötä :)

  VastaaPoista
 3. Hei, minkanimisesta kaupasta tilasit tuon Mini Om liesituulettimen? Oliko hyva palvelu? Sita on vaikeaa loytaa Suomen kaupoista.

  VastaaPoista
 4. Ostin sen E-kodinkoneet nimisestä nettikaupasta. Ovat fyysisesti Tallinnassa, mutta palvelu pelaa puhelimassa ja s-postitse myös suomeksi. Ja hinnat ovat todella kilpailukykyiset. http://www.e-kodinkoneet.fi/index.php?main=263
  Homma toimi tosi hyvin ja liesituuletin tuotiin suoraan kotiovelle. Ostin lisäksi varastoon jo odottelemaan toiset aktiivihiilisuodattimet ja ne olivatkin liian isot. Sain nekin kuitenkin vaihdettua oikean kokoisiin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tosi paljon ajastasi ja vastauksesta! Taidan laittaa saman tuulettimen tilaukseen :)

  VastaaPoista