keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Keep on dreaming.

Unelmointi on ihanaa. Unelmat pitävät kiinni elämässä, sillä aina on jotain mitä odottaa ja mitä kohti rakentaa omaa elämäänsä. Tänään mietin sisustamisen unelmia. Ja niitähän minulla riittää :). Olen luonteeltani vähän sellainen, että jos saan jotain päähäni, niin haluan sen nyt ja heti kiitos. Ei ole kerta, eikä ensimmäinen, kun äkkipikaisella toiminnallani olen tehnyt jonkinmoisia virhehankintoja. Nooh, se on vain rahaa (jota ei ole yhtään liikaa).

Kuva: beautiful beginning
On minulla myös pitkäaikaisia unelmia. Se miksi näitä unelmia en vielä ole toteuttanut, johtuu joko tilan puutteesta tai budjetin pienuudesta. Vaihtoehtoisesti olen saattanut nauttia myös elämästä jollain muullakin tapaa kuin sisustamalla ja sijoittanut roposeni, vaikka ulkomaan matkaan. Vaikka harmillisesti näitä sisustus unelmia en vielä ole saanut toteuttaa, on lohdullista kuitenkin se, että fanitan edelleen näitä tuotteita. Jos suinkin vain mahdollista, toivoisin itse voivani rakentaa sisustuksen sellaisten tavaroiden pohjalta, jotka ovat ajattomia ja joihin en kyllästy. Ehkä poikanikin voisi joskus jopa sisustaa omaa kotiaan jollain minulta saadulla huonekalulla.

Vuosien fanittaminen vahvistaa minulle sen, että jos joskus pääsen kauppojen hieromiseen asti, olen varmasti tekemässä hyvää ja varmasti mieleistä ostosta.

Tässä ensimmäinen unelmointini kohde: Fritz Hansenin Essay-ruokapöytä.

Kuva: Kim Ahm @fritzhansen.com

Pöydän on suunnitellut Suomessa koulunsa käynyt tanskalainen suunnittelija Cecilie Manz. Itse haluaisin pöydän juuri tuollaisena vaalean tammen sävyisenä. Pöytä on täyttä puuta ja maksimimitoiltaan noin 3 metriä pitkä ja metrin syvyinen. Sen ääreen saisi jo melko monta tuolia ja ennen kaikkea melko monta ystävää. Hintaa tällä taideteoksella on noin 6500 euroa, joten jatkan haaveilemista vielä hetken. Ja eipä sinänsä kiirettä, koska ensi hätään pitäisi saada sellainen lukaali, minkä ruokatilaan tuo pöytä myös mahtuisi :).

Kuva: Ditte Isager @fritzhansen.com

Kuva: Ditte Isager @fritzhansen.com


Kuva: fritzhansen.com


Essay-pöytää huomattavasti lyhyempiaikaisen haaveilun kohteena on ollut Muuton Visu lounge chair. Tuolin on suunnitellut Mika Tolvanen. Mikan suunnittelemissa tuotteissa otetaan ensisijaisesti tuotteen käyttötarkoitus huomioon. Suunnittelun lähtökohtana ei ole tuotteen erityisesti huomiota herättävä ulkomuoto.

Kuva: www.muuto.com
Visu lounge chair on muotoilultaan ihanan yksinkertainen. Ja mikä parasta, hieman leveämpikin ahteri mahtuu tälle tuolille loistavasti ;) - simppeliä ja käytännöllistä. Tuoli on mahdollista saada myös verhoiltuna ja eri väreissä. Hinta tällä tuolilla huitelee jossain 400 euron tietämillä. 

Kuva: www.muuto.com
Dieselin Fork-valaisimeen iskin silmäni varmaan jo valaisimen valmistusvuonna eli 2009. Valaisinta saa lattia- ,sekä pöytävalaisimena. Minulle kelpaisi kumpi vaan, mutta haaveilun kohteena on ollut tuo lattia-versio. Lattiavalaisimella hintaa on noin 800 euroa, mutta ehkä jonain päivänä se on minun. Diesel on laajentanut repertuaariaan farkuista kalusteisiin ja valaisimiin. Tykkään valaisimen yksinkertaisuudesta, mutta samalla se on aika kivan raffi ja tehdasmainen. Valaisin näyttäisi varmasti ihanalta jossain betonin täyteisessä kodissa.

Kuva: Designverkkokauppa

Kuva: Designverkkokauppa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti