perjantai 1. elokuuta 2014

Tunnelmaa pimeneviin iltoihin.

En tiedä, mutta jotenkin on taas sellainen olo että tekisi mieli pistää hanskat heilumaan ja saada jotain uutta kivaa kotiin. Onneksi pari pikkuruista kotiprojektia on taas pyörähtänyt käyntiin - siis todella pikkuruista. Siitä toisesta lisää tuonnempana. 

Olisi ihanaa pistää koko parveke uusiksi, siis seinäpintoja myöden ja vaihtaa kaikki kalusteet. Mutta eipä sitä voi itse oikein alkaa virittelemään oman parvekkeen julkisivua erilaiseksi, kuin muilla tämän talon asukkailla. Nuo seinäpinnat taitavat olla suoraan sieltä 70-luvulta ja rappaukset ovat alkaneet rapistua melko ikävästi katon rajasta. Mutta noiden pienten kosmeettisten virheiden seassa olen onneksi oppinut elämään.

Eräs työproggis päättyi juuri ja tuli pyörittyä melko paljon Kellohallin kupeessa. Kellohalli ansaitsee ehdottomasti oman postauksen, sillä se on paikkana melko silmää hivelevä. Eräällä kaffetauolla sain mahdollisuuden rentoutua hetkisen aivan ihanilla tuoleilla Kellohallin pihassa. No sehän oli rakkautta ensi istumalta ja nyt olen nähnyt näistä Emu Snooze Deckchair-tuoleista haaveilu-unia toistuvasti. Kaksi tällaista kun saisin parvekkeelleni, niin paljon muuta sinne ei  tarvittaisi, eikä sinne edes muuta mahtuisi.

Kuva: Ambientedirect.com

Kuva: Ambientedirect.com

Kuva: Ambientedirect.com
Kuva: Ambientedirect.com
Tällä erää piti kuitenkin jättää suuremmat peliliikkeet käyttämättä ja tyytyä vähempään. Näillä helteillä tarkenee istuskella pitkälle iltaan omalla terdellä tai partsilla. Mikäs sen mukavampaa, kuin fiilistellä pimenevää iltaa lasillinen omatekoista Sangriaa kourassa (Sangrian tekeminen tosin odottaa vielä pientä inspiraatiota) :).

Tunnelman aikaansaamiseksi piti hommata rautakaupasta raudoitusrauta, pari koukkua kattoon, Bilteman ruosteenpoistoainetta ja sivellin, paperia pyyhkimiseen, kastelukannu pesua varten, Hiltin kivipora lainaan isoveikalta ja kaveri parilla hauiksella vahvistettuna hoitamaan katon reiytys. Tunnelman toki kruunaa Granitista hommatut tuikkulyhdyt. Halusin raudoitusraudasta melko valkoisen, joten ruoste piti yrittää saada pois, jottei se puske heti maalin läpi. 

Kuva: beautiful beginning

Sitten vaan Biltemasta ostettua vaaleanpunaista ruosteenpoistomömmöä sivelemään raudan pintaan.

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning

Olin kyllä yllättynyt miten hienosti ruoste lähti pois :). Tunnin vaikutusajan jälkeen ruosteenpoistoaine hinkattiin veden ja paperin avulla pois.

Kuva: beautiful beginning

Ostin Biltemasta ihan perusvalkoisen spraymaalin. Arvoin kaupassa hetken, että ostaakko kaksi vai yksi pulloa. No ostinpa vain yhden ja eihän se mihinkään riittänyt, sillä spraymaalia meni niin paljon hukkaan ohuita rautoja ruiskutellessa. Mutta lopputulos on toisaalta eläväinen, vähän ennemmän teollisempi lookki ja onhan tuo parvekekin hieman rapistunut, joten tämä kirjava raudoitusrauta sopii hyvin joukkoon.

Kuva: beautiful beginning

Seuraavana päivänä olikin sitten aika laittaa pora laulamaan ja kaverin kanssa virittelimme raudoitusraudan koukkujen avulla parvekkeen kattoon roikkumaan.

Kuva: beautiful beginning


Sitten vaan Granitin Ljuslyktat kettinkien avulla roikkumaan. Viisi lyhtyä myytiin suht edulliseen kimppahintaan ja nyt näin jälkeenpäin jäin vähän pohdiskelemaan pitäisikö kuitenkin hakea muutama lisää ihan tuonne katon rajaan....  

Kuva: beautiful beginning

Granitissa asioidessani hieman yliarvioin parvekkeen kattokorkeuden, joten ketjuja tuli ostettua hieman liikaa. Kaverin loistavan idean ansiosta sain hyödynnettyä ylimääräiset ketjut, kun laitoimme ne risteilemään pitkin raudoitusraudan ruudukkoja. Ilmeestä tuli melko veikeä :). Taustalla näkee, kuinka "hienosti" rappaukset ovat vuosien varrella karisseet pois.


Kuva: beautiful beginning

Pidän erityisen paljon noista mattamustista lyhdyistä ja valitsinkin vain yhden kirkkaan lyhdyn.


Kuva: beautiful beginning


Illan hämärtyessä sytytin tuikut palamaan ja kuuntelin hyvää musiikkia. Sangria-lasi vielä uupui, mutta ehkä ensi kerralla... Onneks näitä elokuun lämpimiä iltoja on varmasti vielä monta tuloillaan.


Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning

2 kommenttia:

  1. Ihania ja innostavia ideoita parvekkeelle! Omat parvekkeet odottavat inspiraatiota ja sitä sain taas roppakaupalla kauniista kuvistasi. Olet kyllä aikaansaava tekijä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Päivi ja kiitosta vaan :) Taas taitaa olla joku pesänrakennusvietti käynnissä, kun tekisi mieli pistää kaikki huoneet uusiksi :) Se on niin piristävää aina kun saa jotain uutta...

      Poista