sunnuntai 31. elokuuta 2014

Flower Power.

Aurinkoinen päivä salakavalasti houkutteli lähtemään pienimuotoisille ostoksille. Alkukesästä ystäväni Seija toi elämääni ihanan kaupan nimeltä Home Bazaar. Hyppäsimme äidin kanssa autoon ja kurvasimme Saunalahteen. Tarkoituksena oli käydä hakemassa joku pieni pallurainen keraaminen maljakko, sillä juuri romuista raivattu lipaston pinta kiilteli tyhjyyttään ja kaipasi vähän eloa pintaan. Omista kaapeista löytyi kauheasti vaan pystymallisia maljakoita, joten kaupoille oli lähdettävä, jotta saisin kasaan kivan maljakkokollaasin. Siis aivan pakko oli lähteä :).

No yllättäin en voinut ostaa vain pelkkää maljakkoa, vaan samalla tajusin kuinka kipeästi tarvitsen lisää ihania Latte-kuppeja, sillä ne ovat aina likaisina tiskikoneessa. Olen myös pitkään halunnut ostaa jonkun kivan puisen leikkuulaudan nojailemaan keittiön välitilaa. Nooh, tämä ei ollut ihan sellainen kun olin ajatellut mutta ihastuin ensi tapaamisella tuohon "koivikkoon" niin paljon, että minun oli vaan toimittava... eli ostettava se. (Löytyy alla olevasta kuvasta.) Mukaani tarttui vielä koneessa pestävä bampuinen pikimusta tiskirätti.

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Tuossa yllä olevassa kuvassa komeilee nyt tuoni pieni turkoosi palluramaljakko. Kävin lähikaupasta vielä hakemassa kimpun valkoisia neilikoita (apua, oliko noi neilikoita?). Ikeasta ostin taannoin tuollaisen violetin pullosen, niin ja samoin myös tuon pyöreän peilin kiinnitin seinään pari viikkoa sitten - Ikeasta sekin.  Ihana vaarini on aikoinaan tehnyt tuon kaukaisesti marmopintaa muistuttuvan maljakon. Aika kirjava kollaasi kieltämättä.

Olkkarin ison lipaston päällä on ollut kaksi neliönmallista ruukkua pari vuotta pitäen sisällään pari kuollutta viherkasvia. Tänään nuo ruipeloituneet kukat saivat lähteä ja tilalle tuli pari virkeämpää mehikasvia, sillä koukkasimme Plantagenin kautta kotimatkalla.

Kuva: beautiful beginning
Neilikoita oli sen verran iso kimppu, että niitä pystyi viljelemään muutamaan muuhunkin maljakkoon. Eteisen lipaston toiseen päähän mahtui myös pari neilikkaa.

Kuva: beautiful beginning

Naisen logiikalla järkeilin niin, että koska olen aina ollut vähän huono kasvien ja kukkien kanssa ja niitä ei kotonani juurikan olla ennen nähty, niin lähestyin asiaa omalla "runsausteorialla". Ajattelin, että jos ostan riittävän monta kukkaa, niin ehkä ne on helpompi muistaa kastella - aina kun käännät pään johonkin nurkkaan näet kukan. Miten muka niitä ei voisi tuolloin muistaa kastella? Tämä tulee lähiviikkoina testatuksi.

Kuva: beautiful beginning

Kuva: beautiful beginning

Kuva: beautiful beginning

Plantagenissa en sitten tuon runsausteorian innoittamana tajunnut tarkkaan pohtia, minne nämä kukat tulen sijoittamaan. Tuo mini-orkidea vielä vähän hakee paikkaansa ;). Kukat ovat kyllä kauniita. Lähipäivinä ja viikkoina selviää taas viherpeukalotaitoni. Tekniikkakin voi olla kaunista. Sain juuri itselleni ihkaensimmäisen iMac-koneen. Se on valtavan kaunis. Lähipäivinä selviää siis myös IT-taitoni. Tämä on ensimmäinen blogikirjoitukseni tällä uudella koneella. Saankohan tämän jutun oikeasti vielä julkaistua? Jänniä aikoja todella!!!

Kuva: beautiful beginning

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti