sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Valaisin juttuja

Laitoimme tuossa jokunen viikko sitten äidin kattoterassin taas kesäkuntoon. 30 neliön terassi koostuu avotilasta ja katetusta tilasta liukuovineen. Viime kesänä äiti sai ystävältään vuosia sitten Australiasta asti roudatun pöydän terassilleen. Pyöreä pöytä toimii loistavasta tässä tilassa. Tuolloin pöydän päällä killui Clash Ohlsonilta ostettu iso lyhty. Tänä kesänä halusin saada hieman kodikkaamman ja tunnelmallisemman valaisimen tuomaan lämpöä myös kesän pimeneviin iltoihin.

Kuva: beautiful beginning
Soukan kukkakaupassa myytiin kuivattuja liaanin pätkiä. Liaani oli jotenkin ihanan koukeroinen ja maanläheinen. Kiinnitimme liaanin mustiin kattoparruihin ruuvattuihin koukkuihin rennosti roikkumaan kettingin avulla. Kodin Ykkösestä löytyi myös juuri sopivan kokoiset, mustat ja metalliset pikkulyhdyt. Kaksi lyhtyä saimme suoraan kiinni liaanin päihin, jolloin ne on helppo nostaa pois tuikun sytyttämisen ajaksi. Keskimmäinen lyhty kiinnitettiin kettingillä, jotta se saatiin hieman alemmaksi roikkumaan ja, jotta lyhdyn sytyttäminen olisi mahdollista.

Kuva: beautiful beginning
En oikein saanut tuotua tätä DIY valaisinta valokuviin niin kivasti kun olisin halunnut. Livenä tämä kesäinen lyhtymme näyttää kyllä paljon kivemmalta.

Kuva: beautiful beginning

Kuva: beautiful beginningÄitini hankki myös uuden rennon oleskeluryhmän katettuun tilaan. Sohvapöydän päälle sijoitettu riippuvalaisin yleensä kuroo oleskeluryhmän kivaksi kokonaisuudeksi ja tässäkin tapauksessa kattovalaisin tuo ihanaa olohuonemaisuutta tilaan.

Räpsäsin kuvat niin hetken mielijohteesta, etten edes huomannut kuinka hienosti tuo sinivartinen harja näkyy kauniisti kuvissa :D :D  - No ei se ole niin justiinsa!!

Kuva: beautiful beginning
Rakas vaarini on tämän puisen kattokruunun veistellyt itse sota-aikana Rajajoella vuonna 1941. Valaisin oli monen monta vuotta lapsuuteni kodin ruokapöydän päällä ja viime vuodet se on ollut äidin makuuhuoneen valaisimena. Lampun varjostimet olivat saaneet jo melko pahasti osumaa poikani syntymän jälkeen - hauska ajallinen yhteensattuma ;). Äidin makkarin rempan jälkeen valaisin näytti kuitenkin hieman väsähtäneeltä.

Kuva: beautiful beginning
Päätimme antaa vaarin ihanalle kattorkuunulle uuden elämän. Poistatimme siitä kaikki sähköjohdot ja varjostimet ja lyhennytimme melko pitkän puuvarren hieman lyhyemmäksi. Vaari jo aikoinaan sanoikin meille, että voimme muokata valaisinta käyttötarpeen mukaan. Nyt varjostimien paikalle mahtuu tosi kivasti pienet led-tuikut ja vaarini upea kädentaidonnäyte on taas ilahduttamassa meidän kesäisiä päiviä.

Kuva: beautiful beginning 
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning 
Kuva: beautiful beginning

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti