perjantai 5. helmikuuta 2016

From guest room to bedroom.

Kun viitisen vuotta sitten päivitin muuton yhteydessä asuntoni 70-luvun myrkyn vihreistä tapeteista tähän päivään, remontoin tietysti samalla myös makuuhuoneeni. Ainut sellainen selkeä "remonttikämmi" kävi makuuhuoneen maalien värivalinnassa. Valitsin sävyn sellaisesta väritilkusta, jossa oli vain yksi sävy näkyvillä. Opin sitten kertaheitolla, että haluan aina nähdä kantavärin, josta väri on joko vaalennettu tai harmaannettu. Tällöin huomaa heti mihin sävyyn väri lähtee taittamaan. Esimerkiksi Tikkurilan väriviuhka on tähän tarkoitukseen melko kätevä. Sävyllä oli kyllä ihan kiva nimi, Bungalow (G500), joka olisi sopinut makkariinkin.

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Tavoittelin todella kuulasta vaaleanharmaata, mutta sain sellaisen hitusen baby bluehun taittavan harmaan. Olin jotenkin niin rättipoikkipuhki remonttitaakasta, joten päätin vaan lätkiä värin seiniin ja rukoilin, että harmaat tekstiilit jotenkin parantaisivat tilannetta. Päätyseinään valitsin sitten ihan selkeän tummanharmaan sävyn, mutta pomminvarma valinta ei tuokaan aivan ollut. Kontrasti sävyjen välillä oli todella kova. Ihana yksityiskohta siinä seinässä oli ystäväni taiteilema teksti.

Kuva: beautiful beginning
Makuuhuoneeni ei oikein koskaan ole näyttänyt makuuhuoneelta, vaan ennemminkin sellaiselta sinnepäin rakennellulta vierashuoneelta. Välillä huoneessa on ollut työpöytä ja välillä pari ruokapöydän tuolia vaatekasan alla piilossa. Työpöytä siirtyi jo pari vuotta sitten poikani huoneeseen ja pitkän aikaa makuuhuoneessani ei oikeastaan ollut kuin 120 cm leveä sänky seinään kiinni tungettuna ja sen vieressä aika hyvin vuosien varrella osumaa saanut tuunailtu Ikean lipasto.

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Tänä syksynä sitten päätin, että aika on kypsä laittaa tela laulamaan ja uudistaa makuuhuoneeni enemmän omaa silmää miellyttäväksi. Näkee sitten varmaan auvoisempia uniakin :).

Kävin hakemassa Baukkarista uuden maalin. Olen hieman kyllästynyt siihen ajatukseen, että huoneessa on yksi erivärinen tehosteseinä ja muut seinät sitten jotain muuta. Halusin maalata kaikki seinät samalla valoisalla sävyllä ja valitsin saman sävyn IN2-NCS-S1500N, mitä olohuoneen yksi seinä kantaa. Maalaaminen oli kyllä aika iso urakka, kun oli ensin järkyttävä määrä teipattavaa. Patterin maalasin ihan vaan valkoiseksi peruspatterimaalilla.

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Vanha Ikean lipasto annettiin parempiin suihin, mutta sen sisältö tarvitsi edelleen säilytyspaikan. Ikeasta löytyi ratkaisu tähänkin pulmaan. Valitsin sängyksi valkoisen Brimnesin, jonka alla on 4 hyvänkokoista säilytyslaatikkoa kaikille konttoritarvikkeille, lahjapapareille ja muille tykötarpeille.

Kuva: beautiful beginning
Yöpöydäksi viriteltiin samanlainen HouseDoctorin vanerilaatikko, kun poikani huoneessa. Laatikko ei ehkä ole ensisijaisesti tarkoitettu seinälle kiinnitettäväksi. Taustalevyn taakse piti viritellä kasa prikkoja, jotta levy ei vääntynyt tai hajonnut, kun se kiristettiin seinään.

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Yövalona toimii edelleenkin mun all time favorite eli Harri Koskisen Block-valaisin, jonka olen saanut vanhemmiltani. Päätin pitää tämän makuuhuoneen tauluttomana. Seinällä on nyt vain pieni postikortti ja yksi pahat unet karkoittava Dreamcatcher. Päiväpeittoa en omista ja tykkäänkin pitää petauksen melko rentona. Lemppareitani ovat ehdottomasti pellavalakanat. Kuvassa näkyy jo vuosia vanhat ihanan tuntuiset Luhdan lakanat. Ultimate haavelakanani ovat Balmuirin pellavalakanat.  Mastercardin limitin täyttyessä ei enää voinut ostaa vaaleanharmaata lampaan taljaa lattialle, joten lainasin H&M:stä hankitun parvekematon nyt toistaiseksi makkariini.

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kävin juuri metsästämässä kellarikomerosta säilössä olleet Afrikasta tuodut erikokoiset punotut korit, jotka vielä pitäisi saada ikkunan viereiselle seinälle kiinni ajamaan sivuverhon roolia. Olen niin huono verhoihminen ja päätin edelleen porskuttaa matkaa pelkästään tuon Ikean rullaverhon kanssa. Varaston hyllyllä odottelee myös kiva seinäkiinnitteinen kellastunut tamminen yöpöytä, joka olisi tarkoitus tuunata vaaleammaksi ja kiinnittää myöhemmin toiseksi yöpöydäksi. Näistä myöhemmin lisää. Nyt kello onkin jo sen verran paljon, että puhtaat harmaat lakanat kutsuvat. Kauniita unia!!

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti