maanantai 27. kesäkuuta 2016

Hiljaa hyvä tulee.

Tässä taannoin remontoin makuuhuoneeni uuteen uskoon. Pieniä viilauksia jäi vielä uupumaan ja nyt pikkuhiljaa palastelen niitä paikoilleen.

Vaatehuoneeni tai oikeammalta nimeltään romuhuoneeni hyllyllä on ollut pölyttymässä viimeiset 6 vuotta vanha yöpöytäni. Roudasin sen aikoinaan Suomeen yhdestä Tukholman lempikaupoistani, R.O.O.M.ista. Yöpöytä on super simppeli tammesta valmistettu suorakaiteen mallinen boksi, jossa on ulosvedettävä laatikko.
Kuva: beautiful beginning
Yöpöytä on tässä vuosien saatossa päässyt kellastumaan, joten jotain oli tehtävä ennen seinälle ripustamista. Päätin hyödyntää pahimman männyn siitepölykauden ja vein hiomakamppeeni äidin terassille. Varastostani löytyi sellainen jäätävän kokoinen hiomalaite, mutta en saanut sitä edes oikeaoppisesti kasatuksi, joten päätin hoitaa homman perinteisemmin menetelmin.

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Muutamaa hikipisaraa ja aivastusta myöhemmin yöpöytäni oli taas uuden veroinen. Kävin vielä rautakaupasta kyselemässä, miten voisin säilyttää tuon vaaleuden ja ihanan mattapintaisuuden. He suosittelivat mattalakkakäsittelyä. Testasin lakkaa yhteen kulmaan, mutta mielestäni osa keltaisuudesta palasi takaisin kuivumisenkin jälkeen, joten päätin olla lakkaamatta. Yöpöytä on sitten taas helppo hioa uudestaan, jos kellastumista tapahtuu mielestäni liikaa.

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning 
Lähdimme poikani kanssa viime viikolla pienelle pyöräretkelle ja piipahdimme Suomenojalla sijaitsevassa ihanassa Cobellossa. Sieltä matkaan lähti juuri sellainen yöpöydän valaisin, mitä olinkin tuohon kohtaan suunnitellut. Valaisin on ihana sen simppeliydessään ja se tuo mitä tunnelmallisimman valon makuuhuoneeseen.

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning

Koska yöpöydät ovat eriparia, ajattelin että valaisimetkin saavat olla eri paria. Nyt minun iltojani valaisee ikuinen rakkauteni Block-valaisin, sekä sen uutena kumppanina toimiva PR Home:n Notice table lamp.
Kuva: beautiful beginning
Vielä olisi pari pikku jutskaa tekemättä ja sitten olisi makuukammari valmiina. Niistä lisää tuonnempana :).

Ai niin! Koska parvekekausi käy nyt kuumimmillaan, oli parvekkeelta makuuhuoneelle lainassa ollut matto palautettava sen oikealle paikalle ja makkariin oli siis aivan pakko hankkia uusi matto ;). Löysin aika ihanan sellaisen Room21.fi:stä. Tell Me Moren Rabat-matto on ihanan rento ja hapsut sojottavat vähän sinne tänne, niin kuin omistajansa hiuksetkin - täydellinen valinta siis meikäläiselle. Pampuloiden ja hapsujen päällä on kiva tepastella unisilla jaloilla.

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti