keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Vähän kallellaan.

Blogi on saanut levätä laakereillaan taas vähän liian pitkän aikaa, joten nyt pitää kyllä ryhdistäytyä. Tuossa olisi muutama juttu jonossa odottamassa sopivaa kirjoitushetkeä, mutta tähän alkuun ajattelin kirjoitella pienen jutun eilisiltaisista maalauskokeiluistani.

Kun remontoin tätä kotiani asumiskuntoon, päätin maalata eteisen toisen puolen ja ruokailutilan seinän harmaaksi. Jotenkin nyt näin 5 vuoden jälkeen tuo ruokailutilan harmaa seinä on alkanut tuntumaan tylsältä. Olin jo päättänyt vetäistä sen ihan kokonaan valkoiseksi, mutta sitten viime hetkellä muutinkin mieltäni.
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Olen jotenkin tällä hetkellä viehättynyt erilaisista geometrisista maalien rajauksista. Mielestäni koko seinän ei aina tarvitse olla lattiasta kattoon ja laidasta toiseen laitaan tasaisen maalikerroksen peitossa. Kyllähän sitä laitetaan vaikka kuinka kirjavia tapettejakin seinään, joten miksei maalilla voisi vähän leikitellä?

Päätinpä siis laittaa koko seinän kallelleen. Välineet olivat hieman vähissä suoran viivan tekemiseen, mutta sainkin hyvän vinkin pingottaa lanka poikki seinän ja sen mukaan rajata alue maalarinteipillä. Kiitti Henkka vaan vinkistä ja kiitti Kati käytännön avusta :) :). 

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
En malttanut odotella päivänvaloa, joten eilen illalla maalausprojekti käynnistyi siinä iltayhdeksän pintoihin ja päättyi puoliltaöin. Ensimmäisen maalikerroksen jälkeen seinä näytti shakkilaudalta. Toinenkaan kerta ei riittänyt peittämään haarmaata maalia alleen, joten tänään aamupäivällä sutaisin siihen vielä kolmannen kerroksen. 

Kuva: beautiful beginning
Ihan hauskaa vaihtelua yksiväriselle seinälle. Ainut ongelma, minkä tämä värinvaihdos aiheutti on nuo taulujen paspat. Ne näyttävät nyt jotenkin likaisilta. Ne kun vielä saisi vaihdettua kirkkaan valkoisiksi, niin olisi parempi. Mutta niinhän se on, että silmä aina tottuu tuollaisiin pieniin kauneusvirheisiin.. ja eihän se nyt ole niin justiinsa :). 

Kuva: beautiful beginning
Kun New York -taulut odottelivat lattialla maalin kuivumista, niin totesin että nehän näyttävät ihan kivoilta myös patterin edessä. Etenkin tuo patteri nyt ei välttämättä ole sellainen sisustuksellinen elementti, jota haluaa pitää paraatipaikalla näytillä. 

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Seuraavan kerran kun kaipaan muutosta, voin maalata loputkin seinästä valkoiseksi tai vaihtehtoisesti valita pintaan kokonaan uuden sävyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti