maanantai 14. syyskuuta 2015

Habitaren parhaat.

Olen käynyt muutamana vuonna peräkkäin Habitare-messuilla ja vähän on sellainen olo, että kävisi ihan samoilla messuilla joka vuosi. Messujen suola minulle on ehkä se, että sieltä saattaa tehdä jotain ihania uutuus tuote -löytöjä, joita tänäkin vuonna tein. Kokonaisuutena kuitenkin olisi kiva, jos messuille keksittäisiin ihan jotain uutta ja, että messuille saapuisi vielä enemmän uusia näytteilleasettajia.

Kuva: beautiful beginning
No mutta asiaan. Sisustustoimittajat ry valitsi kolmen parhaimman messuosaston joukkoon minunkin lempparini eli Kannustalon ja Ulla Koskisen yhteisosaston, Kannustalo Lato. Kaksi muuta suosiota saanutta osastoa olivat Tapio Anttila Collection ja Teemu Järvi Illustration - tuota jälkimmäistä itseasiassa en edes tainnut nähdä, hups!

Olen tällä hetkellä jotenkin erityisen paljon intoutunut mustasta väristä, vaikka ainahan se lemppari väreihini toki tulee kuulumaan. Kannustalon Ladossa ja sen pihapiirissä päävärinä on musta. Ladon sisäseinätkin ovat mustat, joten tunnelma on ihanan hämyinen. Valaistuksen pitää tuolloin olla kyllä kohdillaan, koska näillä valoilla valokuvaaminen oli jo melko haasteellista - sen verran tunnelmallista tuvassa oli ;).
Kuva: beautiful beginning
Ladon makuuhuone oli aivan ihana. Pehmeä ylileveä sängynpääty on ihan mun juttu - jos siis joskus pehmeän sängynpäädyn itselleni hommaisin. Haluaisin sen ehdottomasti olevan leveämpi kuin sänky. Vaikka olenkin symmetrian ihminen, niin pidin todella paljon kun sängyn molemmilla puolilla olevat yöpöydät ja valaisimet olivat eriparia. Vähän saman suuntaisia ajatuksia on ollut oman makkarini päänmenoksi ;). Sängyn tekstiilit ja Woodnotesin ajattomat matot olivat myös kokonaisuuteen sopivat.
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Sivuseinälle oltiin ripustettu viime vuoden Habitare-messuilta tutuiksi tulleet Lundian System-laatikot. Olenkin miettinyt että niitä olisi kiva hyödyntää jossain kohteessa seinään kiinnitettävinä yöpöytinä.

Kuva: beautiful beginning
Keittiön ja makuuhuoneen välissä oli yksinkertainen kylpyhuone. Keittiössä ja ruokailutilassa oli myös erittäin viehättävä sisustus. Pidän ajatuksesta, että sohva ei ole seinässä kiinni, vaan sohvan taakse saa säilytystilaa ja mahdollisesti jopa liikkumatilaa. Tässä hyllykkö oli ehkä hitusen ahtaalla, että ihan päivittäin käytössä olevaa tavaraa tuskin tulee sohvan taakse sijoitettua. Mutta parasta olkkarissa oli valaistus - sieltä löytyy yksi mun haavekuvissa risteilevä riippuvalaisin nimeltään Aim. Saman valmistajan, Flosin 265-seinävalaisin oltiin sijoitettu keittiön puolelle. Valaisin on upea, mutta myös melko kookas joten vaatii tilaa ympärilleen. Siitä ei tullut räpsäistyä omaa kuvaa, niin lainaan yhtä kuvaa dmlightsin sivuilta :).

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: Flos Aim, www.youngandminted.com
Kuva: Flos 265, www.dmlights.com
Ladon pihapiirissä majaili myös sympaattisen pieni saunarakennus. Suihku ja sauna ei materiaalien osalta ehkä ollut ihan mun juttu, mutta rakennuksena ja mustine liukuovineen aivan ihana. Pihalta löytyi lisäksi myös yksi lempparituotteeni eli kuituvahvistettu betoni ruokapöytä, Beta. Suuren hehkutuksen kohteeksi päätynyt Ikean uutuustuote Sinnerlig-daybed kutsui luokseen koeistumaan. Tuo soffa on kyllä minun hankintalistalla - se vaan pitää saada. piste.

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Huh kun tähän tuli jo niin paljon lätinää tuosta Kannustalosta, että nyt pitää loppupätkä pitää lyhyenä. Tiivistäminen onkin yksi minun kompastuskivistä.

Kaikista niistä uutuustuotteista, joita Habitaressa kohtasin nousi ehdottomaksi suosikikseni KUBE. Olen todellinen betonituotteiden ystävä. Betonista tehdyt pöytätasot, ruoka- ja sohvapöydät ja lattiat, sekä erilaiset kupit ja kipot ovat aivan ihania. Lisäksi betonista tehdyt valaisimet ovat todella kauniita. Kube-valaisimet on suunnitellut Petri Seuri. Rouheat betonivalaisimet ovat ihanan särmikkäitä ja teräväkulmaisia neliöitä, mutta niiden kova pinta on todella silkkisen sileä, joka tuo valaisimeen tietynlaisen pehmeyden.

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beatiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Valaisinta löytyy seinä-, pöytä-, jalka-, sekä riippumallisena. Tästä valikoimasta haluan ehdottomasti yhden version poikani tulevaan isojen jätkien huoneeseen. Huippuhieno!! Pari kivaa tuotetta jäi vielä mainitsematta...ehkäpä teen niistä ihan oman blogijutun. Kauniita unia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti