keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Ei se oo niin justiinsa.

Kotia on kiva uudistaa aina aika ajoin, mutta lompakko voi olla erimieltä. Olen jo pidemmän aikaa ollut kypsä tuohon jo jokusen vuoden vanhaan ja kulahtaneeseen olohuoneen karvalankamattoon. Muutenkin olen melko kypsä katselemaan karvalankamattoja omassa kodissani ja kesäksi on kiva saada jotain kevyempää ylle.

Kuva: beautiful beginning
Kaiken sorttiset räsymatot ovat nyt kuuminta hottia. Kodin Ykkösen Anno-sarjasta olisi kyllä heti löytynyt omaa silmää miellyttävä matto, mutta löysin vielä edullisemman vaihtoehdon. Meikäläisen varastosta löytyi sellainen vuosia vanha, muutoissa pakettiautojen pohjalla huonekalujen suojana rähjääntynyt kirjava räsymatto. Hauskinta siinä vielä on se, että se on oman äitini tekemä. Harmi vaan äiti, kun et tehnyt siitä hippusen verran isompaa ;D.

Kuva: beautiful beginning
Räsymatto on väriltään sinivalkoharmaa. Sininen ei varsinaisesti kuulu minun kotini sisustusväreihin, eikä ole koskaan kuulunutkaan. Sohvanpöydän virkaa ajavassa lapsuudessani leluarkkunakin joskus toimineessa puuarkussa on kyljessä tuollaista siniharmaata sävyä. Lattiassani on myös harmaaseen taittavaa valkoista, joten matto istuu olkkariin ylättävän hyvin. Ja vaikka tehostevärinä minulla edelleenkin on tuo syvänvihreä sävy ja tuo maton sininen ei ehkä ole unelmapari vihreälle, niin ei se oo niin justiinsa!! Varsinkin kesällä voi vähän ilotella väreillä.

Kuva: beautiful beginning
Muutenkin tämä sisustukseni on edelleen tässä rönsyilevässä vaiheessa ja välillä on ihan virkistävää vähän irtautua vanhoista totutuista tavoista. Ei sisustamisen tarvitse aina olla niin vakavaa ja pilkun tarkkaa - ja sitäpaitsi sisustuksen voi aina muuttaa.

Matto oli vuosien saatossa ottanut vähän nokea pintaansa, joten lähdimme äitini ja pikkuapurini kanssa Soukan matonpesupaikalle. Olipa kiva verestellä vuosien takaisia matonpesumuistoja sään vielä suosiessa meitä. Ja siis tuo mäntysuopasaippualiuoksen (tämä olisi hyvä sana hirsipuuhun) tuoksu on vaan NIIIIIN ihana!!

Kuva: beautiful beginning 
Kuva: beautiful beginning
Nyt kodissani leijailee vieno mäntysuovan tuoksu. Toivottavasti se kestäisi oikein pitkään. Vähän on vielä totuttautumista maton pienehköön kokoon. Olen tottunut, että matto menee sohvan, sekä nojatuolin alle. Nyt maton ympärillä kauttaaltaan näkyykin valkoista lattiaa ja tuo sohvapöytäarkku näyttää melko suurelta, kun matto pieneni sen alla.

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Olohuoneesta tuli heti paljon ilmavampi ja raikkaampi. Ihan kuin yksi kattovalaisin olisi tullut lisää, sillä huoneen valoisuus kasvoi merkittävästi. Näillä mennään ainakin tämä kesä. Katsotaan sitten haenko talveksi tuon karvaturrin takaisin vaatehuoneeni perukoilta.

Mäntysuovan tuoksuista Juhannusta kaikille!!!!

Kuva: beautiful beginning
Olohuoneen photoshoottia hieman rajoitti Lego-leikit olohuoneen nurkassa. Päätinpä ikuistaa niistäkin leikeistä pienen siivun tähän kirjoitukseen <3.

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning 
Kuva: beautiful beginning

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti