torstai 9. lokakuuta 2014

Ravintola X - kuninkaallista tunnelmaa

Vuoden vaihteessa otin hypyn tuntemattomaan ja jätin rahoitusmaailman taakseni. Hypähdys jäi alkuun hieman vajaaksi, sillä kiipesin heti leikkauspöydälle operoitavaksi ja köllöttelin sohvalla muutaman viikon jalka paketissa. Mutta toipumisen jälkeen aloin hiljalleen kasailemaan palikoita tähän uuteen kutkuttavaan elämääni.

Keväällä minua lykästi isosti, sillä ihanainen sisustussuunnittelija Seija Strand poimi juuri minun hakemukseni ja valitsi minut sisustusassistentikseen Nelosen uuteen huikeaan tv-ohjelmaan nimeltään Ravintola X, josta juuri näimme ensimmäisen jakson.
Kesä menikin aikamoisissa hulinoissa - työpäivät pyörivät kellon ympäri, pakun ratissa kurvailtiin, rekvisiittalaatikkoja roudailtiin, uusiin hienoihin ihmisiin tutustuttiin, paljon uusia asioita opittiin, välillä kompastuttiin, sitten naurettiin ja noustiin. Lopuksi ehkä vähän itkettiin – onnesta.

Kesäisiä muistoja on nyt kiva palautella mieleen ja ajattelinkin muutaman sanasen kirjoittaa jokaisesta jaksosta sisustuksen näkökulmasta. Kuvaamisen ei aina ollut hirmuisesti aikaa, mutta kaikista jaksoista kuitenkin jotain materiaalia onneksi kovalevyltä löytyy. 


Kuva: beautiful beginning
Homma pyörähti tänään käyntiin Kalle Palanderin johdolla. Ravintola X –ohjelmassa 10 eri julkisuuden henkilöä perustivat yhdeksi illaksi ravintolan, jonne kuka tahansa oli tervetullut illallistamaan. Kaikilla ravintoloitsijoilla lähtötilanne oli aina sama: ruokapöydät ja tuolit olivat kaikille samat ja seinät olivat maalattu samalla sävyllä, sekä ikkunassa komeili Ravintola X:n logo. Ravintoloitsija kertoi toiveensa siitä, minkälainen tunnelma salin puolelle tulisi saada. Sisustussuunnittelija Seija teki suunnitelmat ja meidän kolmihenkinen sisustustiimi lähti toteuttamaan tätä suunnitelmaa ripein ottein. Aika oli rajallinen ja mielessä piti pitää 1000 euron kokonaisbudjetti.
Kallen ravintola ei turhia anteeksi pyytele ja onkin vaatimattomasti nimetty Kalle ensimmäiseksi. Kuninkaalla tuskin voi olla liikaa kultaa, joten sitä ei tässäkään ravintolassa säästelty. Ravintolassa yhdistyy Monaco ja TornioJ. Torniota tuli lähinnä ehkä ruuan merkeissä ja sisustuksessa taas näkyi Monacon ylväys.


Kuva: beautiful beginning

Pitkälle sivuseinälle halusimme tuoda jotain rohkeaa ja näyttävää. AM-Wallsin Digi Quattro –sarjan Phoenix-tapettia ei ainakaan araksi voi kutsua. Tapetissa voisi kuvitella olevan sulkia poimittuna kuninkaan punaisesta ja muhkeasta viitasta.

Takapäätyseinälle valitsimme AM-Wallsin Exposed-tapetin. Tapetti tulee oikeuksiinsa vasta isolla seinäpinnalla. Rullasta katsottuna tapetti näyttää jokseenkin lattealta, mutta seinään asennettuna kolmiulotteisuus tulee kunnolla esiin. Seinä näyttää, kuin se olisi pehmustettu heftatulla keinonahalla. Seinää vasten voisi melkein vetäistä pienet päikkärit. 


Kuva: beautiful beginning
Jottei kukaan erehdy luulemaan seinää "seisovaksi sängyksi", laitoimme Seijan johdolla muutaman Kodin Tyylistä hankitun  juhlavan taulun raskaine kultakehyksineen koristamaan seinää. 
Kuva: beautiful beginning
Keittiöseinälle tuli vihdoinkin sitä kaivattua kultaa. AM-Wallsin Deva-tapetti rauhoittaa ja tasapainottaa muuten aika villiä menoa. Seinälle teetettiin myös vaakuna, jossa yhdistyy veikeästi Monaco ja Tornio.

Kuva: beautiful beginning
Ikkunaseinälle Pixmill toimitti meille valitsemamme taustakuvan. Ikkunasta näkyvä maisema jokaisessa ravintolassa vahvisti tunnetta siitä, että oikeasti olisimme jossain muualla kuin Tukkutorilla Kalasatamassa. Ikkunaseinälle tuotiin lisää kultaa Tikkurilan Taika helmiäismaalilla. Maali vedettiin telalla seinään ja sen jälkeen harjattiin perus pihaharjalla pitkin vedoin ylhäältä alas.

Kuva: beautiful beginning


Kuva: beautiful beginning

Hienot tapetit ja helmiäismaalit piti toki valaista jollain ja milläs muulla se tehtäisiin kun toinen toistaan näyttävimmillä kristallikruunuilla. Kauppakeskus Viisarissa sijaitsevan Kodin Tyylin katosta roikkui runsas valikoima erilaisia kattokruunuja ja me tietysti kävimme valitsemassa parhaat päältäJ.


Kuva: beautiful beginning
Suuret kynttilänjalat ja elävä tuli toivat oman osansa viimeistelevään loppusilaukseen. Kynttilän jalat kävimme hankkimassa kesällä kovin tutuksi tulleesta Mosa Interiorista. Lisäksi erilaiset matot toivat tilaan runsaudentuntua ja matoista tärkein oli tietenkin punainen matto, jota pitkin arvoisat ravintolan asiakkaat saivat tepastella omaan pöytäänsä. Tämän TV-tuotannon kautta olen saanut jonkun ihmeellisen ”kukkaihastuksen”, sillä en ole koskaan oikein kukista ja kasveista kodin sisällä piitannut. Jotenkin näissä kuvauksissa tajusi sen, miten uskomattoman suuri vaikutus kasveilla oli siihen, että tila alkoi elämään. Ja sillä ei edes ollut merkitystä olivatko kukat silkkikukkia vai aitoja kukkia – niiden vaikutus oli merkittävä.


Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning

Lopuksi vielä vähän kuvakollaasia täysin valmiista ravintolan salista. Kerkesin niitä muutamia käydä rapsaisemassa, ennen kuin ravintolan ovet avattiin asiakkaille.

Kuva: beautiful beginning

Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Kuva: beautiful beginning
Ohjelman aikana teimme siis 10 ravintolaa. Heti kun viinilasit oltiin saatu pesukoneeseen puhdistautumaan seuraavaa kierrosta varten, aloitimme salin purkutyöt. Ravintola oli siis auki vain yhden illan pop up – tyyliin. Juuri kun saimme kaiken valmiiksi, tuli koko komeus purkaa pois maankamaralta. Mutta se ei kauaa harmittanut, sillä seuraavaksi pääsimme rakentamaan taas jotain avain muuta ja luoda ihan erilaisen tunnelman salin puolelle. Ravintoloitsijakin itse vaikutti kovin tyytyväiseltä lopputulokseen, joten me taisimme onnistua työssämme. Palataan näihin tunnelmiin taas ensi torstaina J.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Pia ja Prille! Olitte Monacosta Tornioon parhaat assarit ikinä! Teidän kurvailunne, maaliset kätenne, purkamisenne, pakkaamisenne, naurunne, ilonne, innostuksenne ja auttavaisuutenne olivat juuri ne asiat, joita tarvitsin. Kesämme koostui lukuisista ihanista hetkistä, naurusta ja vitsailuista! HYVÄ tiimi! Kiitos vielä! T. Seija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuule kiitos kuuluu ihan sinulle!! Oli kyllä maailman paras kesätyö - huippuseuraa, huippukivaa, uuden oppimista, uusia ystäviä.... oli kiva viettää ne kaikki tunnit huippusuunnittelijan kanssa. Hyvä Seikku ja hyvä me!! Ja kiitos, että sain olla mukana <3 Tuota kokemusta ei kyllä ikinä unohda :).

      Poista