torstai 17. huhtikuuta 2014

Uutuuksia.

Olen Muuto-fani! Yksi haaveistani on joskus omistaa Muuton Visu Lounge chair. Tätä tuolia hehkutinkin jo eräässä aiemmassa kirjoituksessani. Muuto on nyt julkaissut uuden värin, jolla tuolin voi itselleen tilata. Tuolin voi nyt saada tummansiniseksi verhoiltuna. Sininen ei kuitenkaan kuulu lempiväreihini ja kodistani ei kyllä löydy mitään sinistä - eikä ole koskaan löytynytkään. Paitsi, että nyt taisinkin huijata, sillä muistin juuri omistavani muutamat pussilakanat sinisen eri sävyissä. Mutta eihän pussilakanoita lasketa ;)

Opin viime viikolla sisustuskoulussa, että sininen väri mielletään rauhoittavaksi ja luottamusta herättäväksi. Ei varmaan ole sattumaa, että kovin moni uniformu on juurikin tuota väriä. Niin ja ainakin minulle hyvin tutuksi tulleen Fazerin sinisen käärepaperin sininen väri on jopa patentoitu Fazerin omaan käyttöön.

Voisin hyvin kuvitella sijoittavani nämä sinisen väriset Visu Lounge chairit esimerkiksi jonkun vahvan brändin omaavan yrityksen aulatilaan.


Kuva: Muuto

Tanskalainen tuotemerkki Hay kuuluu myös ehdottomiin suosikkeihini. Hay halusi valikoimiinsa nojatuolin, jossa olisi mahdollisimman mukava istua, päällisessä olisi mahdollisimman vähän näkyviä saumoja ja tuolin hinta pysyisi kohtuullisena. Seitsemän kuukauden mittaisen tuotekehittelyjakson päätteeksi syntyi Uchiwa chair.

Tuoli on saanut muotonsa pohjautuen perinteiseen japanilaiseen ympyrän muotoiseen paperiviuhkaan, joka on kiinnitetty bambutikkuun. Vaikka istuinosa onkin melko massiivinen, tuo siro jalkana toimiva kehikko sopivaa kepeyttä ja kokonaisuudesta ei näin tule liian raskas. Mikäs tuossa tuolissa olisi lepuutella niskaa ja selailla ihania sisustuslehtiä. Kuvat ovat lainattu täältä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti