lauantai 9. joulukuuta 2017

Ei niin pientä pintaremonttia, osa II

Tässä Loft-kohteessa ihaninta oli se, että saimme laittaa kaiken uusiksi. Tällaiset isot remontit, joissa muutetaan paljon, kaadetaan seinää, vaihdetaan pintamateriaalia ovat sydäntäni lähinnä. Ellen nyt aivan väärässä ole, niin tässä kohteessa taisi mennä kaikki muu vaihtoon paitsi sänky :). Erityisen mielenkiintoisen tästä kohteesta teki kuitenkin pohjaratkaisu ja pariskunnan toivoma värimaailma. Täällä ei värejä säästelty. Ensimmäistä kertaa elämässäni pääsin toteuttamaan punaisen keittiön. Puustellin valikoimista löytyikin valmis ovimalli, jossa oli juuri rouvaa miellyttävä sävy.

Keittiön kokoa kasvatettiin runsaasti- ei pitäisi kaappitilan ihan heti loppua ;). Keittiöön asennettiin koko ikkunaseinän mittainen työtaso ja pöytäkaapit. Tarvittava määrä sähköpistokkeita ja valaisimia lisättiin koko matkalle. Olohuoneessa on yksi iso hulppean korkea seinä. Tällä seinälle teetettiin Puustellin maksimikorkea likukuovikaapisto, joka kätkee sisäänsä runsaasti säilytystilaa - tulee asunnon kuutiotkin osittain käyttöön.

Tilaan sopi mielestäni täydellisesti pyöreä ruokapöytä. Ruokaryhmää piristimme yhdellä punaisella tuolilla :). Parvelle tuli uusi säilytyskaluste ja valaisimia. Yöpöytä-dilemma ratkaistiin sängynpäätykotelolla. Kotelon pääliosa toimii laskutasona ja lisäksi sängynpäätyyn tehtiin pienet poterot, joissa led-lamput. Sähköpistokkeet lisättiin myös koteloon sängyn molemmin puolin.

Kellastunut parketti vaihdettiin Novafloorin Trinity käsinvuoltuun lankkuparkettiin. Värisävynä on harmaan rusehtava Eben-poppeli. Portaan askelmat käsiteltiin samalla sävyllä. Taloyhtiön yhden rakennuksen ulkoverhoilu on ihanaa vanhaa punatiiltä, joten toin pikku wc:hen ja pesuhuoneeseen myös ripauksen tuota tunnelmaa Home4you:n Brickburgers-sisustustiilillä. Melkein kaikki asunnon isot pinnat maalattiin valkoisiksi. Pikku wc:n tiiliseinän lisäksi muut seinäpinnat käsiteltiin Decosin Rivedil Marmorino kalkkilaastilla. Pinnasta tuli ihanan utuisen harmaa.

Alakerta on melkein kokonaan maan alla, joten sinne oli kiva tuoda myös hieman rouheampaa ja ekologisempaa pintaa. makuu-/olohuoneen seinät puolestaan käsiteltiin Decosin Tierrafino Duo savilaastilla.

Alakerran säilytysratkaisut uusittiin kokonaan mittojen mukaan teetetyillä liukuovikaapeilla. Kodinhoitohuoneen seinä purettiin ja lasitiilet poistettiin. Kodinhoitohuoneesta ja wc-tilasta tehtiin yhtenäinen tila.

No mutta eiköhän tässä ole jo riittävästi lätisty. Kuvat, jotka ihana valokuvaajaystäväni Kati Sandberg on ottanut, puhuvat puolestaan. Kiitos Kati kuvista <3. Ja asukeille kiitos luottamuksesta ja, että sain osallistua teidän kotinne uudistumismatkaan <3. Toivottavasti viihdytte "uudessa" kodissanne vielä pitkään!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti